Industriële reiniging door Gom

Wat is industriële reiniging?

Industriële reiniging is een koepelterm voor alle reinigingsactiviteiten die plaatsvinden in een industriële setting. Wat valt hier precies onder? Dat kan gaan van ontstoffingen op hoogte tot het schoonmaken van elektrische kasten. Door een regelmatige schoonmaak blijven je installaties en machines steeds proper en behoud je een goede hygiëne in je bedrijf.

De diensten die wij aanbieden zijn:

  • Droogijsstralen
  • Ontstoffing op hoogte
  • Cleanroom reiniging

De expertise van Gom voor de hygiëne van je bedrijf

Een industriële reiniging vereist de nodige expertise. De Gom-medewerkers die instaan voor de industriële reiniging zijn specialisten in hun vak. Ze volgen de nodige opleidingen om te verzekeren dat de reinigingen grondig en veilig verlopen. 

Elke industrie heeft zijn eigen werkuren, zo ook die van jou. Daarom zijn de medewerkers van Gom flexibel inzetbaar. Om je productieproces niet te storen, passen we onze werkuren aan aan je tijdlijn. Zo kan je elke dag ongestoord werken in een stralend schone omgeving. 

Veiligheid staat bij industriële reiniging voorop. Daarom hebben we bij Gom experten die voor de reiniging een risicoanalyse opstellen. Met deze analyses minimaliseren we het risico op arbeidsongevallen.

Klant aan het woord

"BASF is in 2012 een samenwerking aangegaan met Gom voor handmatige industriële reiniging. Een samenwerking die nog steeds loopt. De facilitaire organisatie van BASF heeft als taak ervoor te zorgen dat de werkomgeving en faciliteiten goed worden onderhouden en voldoen aan de behoeften en standaarden van BASF. Samen met Gom streven we ernaar om deze taken op een zo duurzaam mogelijke manier uit te voeren.  

Een belangrijk aspect van deze samenwerking is het behoud van geschikt personeel. Net als voor veel andere bedrijven is het voor Gom ook niet makkelijk om gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden. Het getuigt dus van een goed beleid dat Gom regelmatig dezelfde medewerkers inzet. Voor BASF is dit namelijk van groot belang. Het inzetten van medewerkers met kennis van de richtlijnen en installaties op het BASF-terrein is niet alleen efficiënter, maar ook een voorbeeld van duurzaam en sociaal ondernemen

Gom is voor BASF een betrouwbare en flexibele partner gebleken. We delen de focus op veiligheid, kwaliteit en diversiteit & inclusie. Bovendien denkt Gom creatief en innovatief mee wanneer er specifieke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Veel van deze werkzaamheden betreffen het schoonhouden van installaties op de site, wat een voortdurende uitdaging vormt. Wij zijn alvast tevreden over de geleverde prestaties." 

logo BASF

- Jean-Pierre Meesters,
Vakdienstmanager Industrial Cleaning bij BASF

Leer meer over schoonmaak in de industrie

Gom gebruikt verschillende technieken om op een geschikte manier te reinigen. Onze aanpak is afhankelijk van je wensen. Wij doen aan droogijsstralen, ontstoffingen op hoogte en cleanroom reinigen.

Droogijsstralen

Droogijsstralen is van toepassing voor het reinigen van uw apparatuur zonder water. We gebruiken dit voor elektrische kasten en transportmiddelen zoals auto’s, schepen en treinen. Het proces is een milieuvriendelijk, effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele industriële reinigingsmethoden.

Ontstoffingen op hoogte

Ontstoffen doen we in verschillende ruimtes, gaande van sporthallen tot fabrieksruimtes. De experts van Gom zijn getraind om op veilige manier op hoogte te werken en zo al je ruimtes brandschoon te houden. Alle Gom-medewerkers die ontstoffen op hoogte beschikken over de vereiste attesten.

Cleanroom reiniging

Uw cleanroom voor delicate producten en processen moet steeds piekfijn in orde zijn. Daarom bieden we professionele cleanroom reiniging aan om onzichtbare vijanden geen kans te geven. Hiervoor volgen we een strikte procedure en gebruiken we uitsluitend de meest gepaste materialen.

Heb je nood aan industriële schoonmaak?

Neem gerust contact op met onze specialisten voor een industriële reiniging. We bekijken samen waar je precies nood aan hebt en onze medewerkers zorgen graag voor een brandschone omgeving