Activity Based Working

Wat is Activity Based Working?

Activity Based Working (ABW of Activiteit Gerelateerd Werken) is een nieuwe manier van werken waar ondernemingen steeds vaker voor kiezen. Als werkgever creëer je namelijk een werkomgeving die is afgestemd op verschillende werknemers, activiteiten en behoeften. Zo geef je je medewerkers de mogelijkheid om hun werkzaamheden beter te organiseren zodat hun productiviteit toeneemt en ze kunnen werken op een manier die bij hen past. Flexibiliteit, samenwerking en efficiëntie staan hier centraal.

Hybride werken of flexwerken

Sinds Covid-19 is hybride werken de nieuwe norm geworden. Heel wat medewerkers werden gedwongen om van thuis uit te werken, en al snel bleek men de voordelen hiervan in te zien. Medewerkers maken voortaan bewuster de afweging waar ze het beste welke activiteit kunnen uitoefenen, waardoor kantoren een hele andere invulling krijgen. Hiermee wordt er minder op vaste werkplekken ingezet en meer op flexibele werkplekken (flexwerken).

De werkplek van morgen whitepaper

Download de whitepaper

Van een heringerichte werkplek naar
een transformatie van onze mindset?

Kom in onze whitepaper alles te weten over de mogelijkheden van Activity Based Working en ontdek zelf hoe de werkplek van morgen er zal uitzien.

Download de whitepaper

Beluister de podcast-reeks over Activity Based Working

Beluister DEEL 1 Beluister DEEL 2

Transformatie van de werkplek

Activity Based werken gaat verder dan enkel het (her)inrichten van de werkplek. Om dit concept te laten werken, is er een gedragsverandering op verschillende niveaus nodig. Wij kunnen jouw organisatie, medewerkers en manier van werken helpen transformeren aan de hand van 5 stappen.

 

Activity Based Working in 5 stappen

Door onze expertise en opvolging van opkomende trends, zorgen we voor een diepgaand inzicht over de mogelijkheden van deze nieuwe manier van werken. We ondersteunen en faciliteren tevens managers en teams bij hun zoektocht naar nieuwe kansen die ABW biedt.   

Van zodra de mogelijkheden van ABW inzichtelijk zijn, kunnen we aan de hand van benchmarking en verschillende tools de functionele eisen in kaart brengen. Aan wat moet de nieuwe omgeving voldoen op vlak van kantoorinrichting en IT om het nieuwe werken en gedrag optimaal te ondersteunen en stimuleren? 

Tijd om alle inzichten en de analyse in praktijk om te zetten. Tijdens deze implementatiefase kan je rekenen op hands on support en sturing van onze experten. Zij helpen je o.a. bij de keuze en implementatie van de juiste IT platformen, als ook de verschillende ruimtes en werkplekken optimaal in te richten. 

Als bedrijf wil je natuurlijk dat elke medewerker alle kansen en voordelen van ABW ten volle benut. Daarom is het belangrijk om elke manager en gebruiker te betrekken in het (verander)proces en hen hierin te trainen. Wij zorgen voor op maat gemaakte strategieën die omgezet worden in concrete plannen, ontwerpen en trainings.

Net zoals jouw bedrijf niet stilstaat, is de transformatie naar Activity Based Working een ongoing proces waar constante evolutie centraal staat. Het is belangrijk om steeds te evalueren en waar nodig bij te stellen. We zorgen op basis van observatie en analyse voor verfijning van de werkomgeving. Zo laten we deze naadloos aansluiten bij de behoeften van alle gebruikers.

Cover client case Bridgestone

Clientcase Bridgestone

Onze klant Bridgestone is in volle expansie en heeft daarom aan onze experts gevraagd om mee te kijken naar de mogelijkheden van Activity Based Working.

Binnen Bridgestone waren managers ervan overtuigd dat de maximum capaciteit van de werkplekken bijna bereikt was. Bovendien heerste bij de HR-afdeling de perceptie dat de medewerkers niet tevreden waren met hun werkplek. Tijd om te meten, analyseren en objectiveren.

Veldhoen+ Company

In partnership met Veldhoen + Company

Als grondlegger van Activiteit Gerelateerd Werken heeft Veldhoen + Company in bijna 30 jaar tijd al meer dan 300 innovatieve, vooruitstrevende klanten geholpen.

Benieuwd naar het nieuwe werken? Vraag snel meer informatie over ons Activity Based Working concept.

Facilicom Blog